jueves, 1 de septiembre de 2011

OCUPABILITAT

Ocupabilitat, un terme que últimament sentim sovint en els mitjans de comunicació. Al juliol, unes polèmiques declaracions del Conseller de Treball al diari Ara van provocar un allau de reaccions. Més endavant el Conseller  va matisar les seves paraules,com podeu sentir a l'entrevista amb la cadena SER:
La paraula "ocupabilitat" és una traducció del terme anglès "employability", a partir de les paraules employ (ocupació) i hability (habilitat). En sentit literal seria l'habilitat per accedir o mantenir-se en una ocupació.
Per entendre's i per saber de què parlem, l'ocupabilitat seria "la posició d'una persona en un moment determinat de la seva vida respecte a una ocupació concreta". Encara que desde les administracions es desenvolupen programes adreçats a grups de persones amb alguna necessitat o interès laboral comú, l'ocupabilitat és un factor individual. Evoluciona al llarg del temps, ja que la persona acumula experiència, desenvolupa competències o canvia la seva disponibilitat o situació personal. Així com varia depenent d'una ocupació a una altra. Una persona pot tenir una bona ocupabilitat respecte a un lloc de treball i una altre respecte a un de diferent.

1 comentario: