domingo, 20 de noviembre de 2011

LA FORMACIÓ ÉS UNA INVERSIÓ, MAI PROVOCA DÈFICIT

La formació és una inversió a llarg termini, però inversió a la fi. Inversió de diners, de recursos, de temps, però sempre, sempre, formar-nos ens ho tornarà amb escreix.
Amb molt retard, però ja tenim l'oferta de formació ocupacional del SOC d'enguany i fins el juny del 2012: cursos a l'abast de tots els aturats i aturades, cursos presencials que es poden complementar amb altres com els de l'e-formació, la formació contínua, els específics de Certic, en definitiva, un bon grapat per triar i remenar.
Davant una carta tan àmplia, si no es té massa clar, comencen pels bàsics:

TIC, idiomes, formació transversal. Fonamental ja en  la gran majoria d'ocupacions els coneixements mínims d'informàtica així com riscos laborals, carnets de conduir B, carnets de carretoner, manipulador d'aliments...

Si ja es disposa d'aquests coneixements i d'aquestes acreditacions, passem al prêt-à-porter: carnets C, D, E en l'àrea de transport, específics d'aplicacions informàtiques, administradors de xarxes, de servidors, de pàgines webs, soldadura, instal.lacions, fabricació mecànica, lleure, atenció sanitària, serveis, etc

Per acabar i posar-nos superlatius i superlatives, si convé, l'alta costura:

formació específica per a l'obtenció de determinades capacitacions, com, per exemple el CAP (Certificat d'Aptitud Professional) per al transport, diferents cursos amb l'obtenció de certificats de professionalitat, que permeten els contractes de treball amb pràctiques i que acrediten els mòduls formatius i les unitats de competències que es podran homologar amb la formació professional reglada.
Una formació útil i necessària per a tothom.
No hi ha excuses, a estudiar que no provoca dèficit, al contrari, ens dóna valor afegit!












No hay comentarios:

Publicar un comentario